Τα γιουβαρλάκια αρέσουν σε πολλούς: Η Δικαίωση

Οι συμμετοχές εχουν σταματήσει το 2020. Σύνολο ολοκληρωμένων εγγραφών 146, δεν τις λες και λίγες. μπορείς να δεις τα αποτελέσματα στους συνδέσμους παρακάτω.


Το κέντρο ανθρωπομετρικών ερευνών ΚΑΟΥΝΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ σε συνεργασία με τον μη κερδοσκοπικό οργανισμό για την διάσωση της γαλάζιας πεταλούδας Digital Fantasy παρουσιάζουν τα αποτελέσματα της μεγάλης έρευνας υπό τον διακριτικό τίτλο Τα γιουβαρλάκια αρέσουν σε πολλούς: Η Δικαίωση“.

Τι ειναι αυτη η ερευνα; Πρόκειται για ένα ερωτηματολόγιο που σχεδιάστηκε από τον Dr. Καούνη Γεώργιο το καλοκαίρι του 2013, περιλαμβάνει 27 ερωτήσεις διαφόρων θεμάτων. Απο το αν πιστεύεις στην μοίρα έως το αν σου αρέσουν τα γιουβαρλάκια.

Πότε πραγματοποιήθηκε η έρευνα αυτή; Ο κύριος αριθμός τον συμμετοχών ενσωματώθηκε στο διάστημα Ιούλιος έως Σεπτέμβριος του 2013 ωστόσο εκ των υστέρων προστέθηκαν κ αλλες συμμετοχές (και ακομα μπορουν να προστεθούν κ άλλες) αλλα πλέον οι συμμετοχές ειναι πολυ σπάνιες.

Ποιοι συμμετείχαν; Στο ερωτηματολόγιο απάντησαν 110 (εως τις 15-09-14) άτομα κάθε ηλικίας απο 18 έως 69 ετών αντρες και γυναίκες. Η συμμετοχή ήταν και είναι ανοιχτή οι περισσότεροι συμμετέχοντες ακολούθησαν την ερευνα απο προβολή στο facebook, άλλοι απευθείας απο το site και κάποιοι μετα απο προσωπική μου παρότρυνση.

Τι νόημα έχει αυτη η έρευνα; Στην πραγματικότητα Κανένα! όπως και τα περισσότερα πράγματα στη ζωή. Ολα ξεκίνησαν για πλακά (ως είθισται) όμως στην συνέχεια συγκεντρώθηκε αρκετά μέγαλο δείγμα και ετσι τα δεδομένα είχαν αξία (καλο ε; ουτε εγω το περίμενα!) έτσι μπορείς πραγματικά να δεις ενα ενδιαφέρον στατιστικό δειγμα για μια σειρά απο χαζά έως και πολύ χαζά ερωτήματα!

Πως να διαβάσω τα στατιστικά; Ειναι απλό, τα στατιστικά ειναι δομημένα ως εξής: πρώτα η ερώτηση που ζητήθηκε να απαντηθεί. απο κάτω όλες οι προσφερόμενες απαντήσεις. δεξία απο κάθε απάντηση η μέτρηση χωριστά για τις γυναίκες και απο δίπλα χωριστά για τους άντρες ακριβώς δεξιά το άθροισμα, το συνολο δηλαδή που επέλεξε αυτήν την απάντηση, δεξιοτερα τα ποσοστά τοις εκατό. Τωρα ακριβώς απο κάτω υπάρχει ένα διάγραμμα το οποιο βοηθάει να έχεις μια άμεση οπτική επαφή των αποτελεσμάτων κάθε μπάρα δειχνει την συνολική μέτρηση μιας απάντησης χωρισμένο όμως σε δυο χρώματα το φουξ για τις γυναίκες και το μπλέ για τους άνδρες ετσι μπορείς να δεις τι λέει το κάθε φύλο για αυτο το θέμα με μία ματιά.

Παράδειγμα:

Αυτα λιγο πολύ, αν έχεις κάποια απορία επικοινώνησε μαζί μου. Επίσης μπορω να σου στειλω τα δεδομένα υπο κάποιο φίλτρο/ερώτημα, αλλά ολα αυτα μετά απο επικοινωνία!

Λοιπόν ελπιζω να το βρεις ενδιαφέρον (ειχε πολυ δουλειά για να γίνει) και αν δεν έχεις συμμετάσχει ελα ψήσου! Στην αρχη και στο τέλος των αποτελεσμάτων υπάρχει κουμπί συμμετοχής! Πάμε λοιπόν!…

ή προβολή αποτελεσμάτων απευθείας από την βάση δεδομένων.