Operation: Ringo Moon

Το διήγημα αυτό γράφτηκε ένα χειμωνιάτικο βράδυ τον καιρό που έζησα στην Κέρκυρα, είναι στην ουσία εμπνευσμένο απο ενα παιχνίδι Warhammer 40K μεταξύ εμού και του Γρηγόρη Παπαδόπουλου, φυσικά εμπλουτισμένο και πλαισιωμένο από μια ιστορία. Κεντρικός χαρακτήρας ο Χαζάρ, ένας εκκεντρικός space marine και ο Τζέρεμυ ο νέος της ομάδας που θα πολεμήσουν μαζί ως το τέλος.

Τ’ ατσάλινα πλαίσια του αποβατικού Βαλκυρία μούγκριζαν σα’ δυο γιγαντιαία χέρια να πάλευαν να τα συνθλίψουν κ’ αυτά με μένος αντιστεκόνταν! …έμεναν εκεί να τρέμουν συθέμελα μα έμεναν εκεί! Το σκάφος συνέχιζε την ταραχώδη κατάβαση του στο όριο της αντοχής της ατράκτου. Έμοιαζε με κάποιον βασανισμένο απο καιρούς που απέχει λίγα μόλις μέτρα απ’ την λύτρωση και με λύσσα παλεύει να την γευτεί.
Ανάμεσα από συμπαγή σύννεφα, θυελλώδεις ανέμους, κεραυνούς και μια παγωμένη βροχή μεθανίου η Βαλκυρία και το επίλεκτο πλήρωμα της πλησίαζε την τοποθεσία Ρίνγκο Μούν.
Και διάολε! Αυτός ο τύπος στη θέση τέσσερα έδειχνε τόσο ατάραχος, για μια στιγμή σκέφτηκα ότι θα έπαθε διάσειση από τα συνεχόμενα χτυπήματα του κράνους στον μεταλλικό σκελετό που τον κρατούσε στην θέση του. Μας είπαν ότι θα είναι εύκολη η δουλειά σήμερα, άλλα αν κρίνω από την προσεδάφιση δεν μου φαίνεται και τόσο.

 

 

Το παρακάτω κείμενο βασίζεται στο αντίγραφο συνομιλιών από το σύστημα καταγραφής παραμέτρων μάχης Ultra Marines (Μονάδα ταχείας αντίδρασης : UML-104 | Ισχύς 1250P)

Σύστημα: Eye of Terror
Πλανήτης: Phoenix ΙΙ
Περιοχή: Τρίτο Τεταρτημόριο Ανατολικού πόλου
Τοποθεσία : Ringo Moon

…«Φοβάσαι;…»
«Να φοβηθώ τι;»
«Τον θάνατο;… Τον πόνο;…»

«Χαχα! πλάκα έχεις. Νομίζεις ότι μια σφαίρα μπορεί να με πονέσει περισσότερο από όσο μπορεί μια γυναίκα; …ε;… Ξέρεις κάτι;… Αλήθεια πως είναι το ‘μικρό’ σου;»
«Τζέρεμυ.» «Εντάξει Τζέρεμυ άκουσε με! Είσαι εδώ επειδή ή κάτι πήγε στραβά με τη ζωή σου ή είσαι ψυχάκιας! Δεν υπάρχει πόνος, δεν υπάρχει φόβος για εμάς. Ανήκεις στην ομάδα κ’ αφού είσαι εδώ παει να πει ότι αξίζεις να είσαι εδώ. Άκουσε με Τζέρεμυ θα στο πω όσο πιο απλά μπορώ: Μας αναθέτουν μια δουλειά – πάμε εκεί που πρέπει – κάνουμε την δουλειά – και επιστρέφουμε ή όχι! Δεν υπάρχει κάτι άλλο. Απλό δεν είναι;»

«ΧΑΖΑΡ!… ΠΕΣ ΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΣΟΥ ΝΑ ΚΡΑΤΗΘΕΙ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΑΝΑΤΑΡΑΞΕΙΣ!!!…»

«ΟΚ! Άκουσες τον λοχία μικρέ δεν νομίζω να θέλεις να σε δέσω εγώ στο καθισματάκι; Το βαρομετρικό είναι πολύ χαμηλό αυτό θα κάνει πιο διασκεδαστική την προσεδάφιση μας στο Ringo Moon. ΝΑΙΙΙ! Πάντα μου άρεζε το Λούνα Πάρκ!…»

«Νικάους Θέλω σύντομη αναφορά δυνάμεων και ανάπτυξης θέσεων – Νικάους με ακούς;… ΑΓΓΡΡΡ!!! ΓΑΜΩ την καταιγίδα ιόντων πάλι δημιουργεί προβλήματα στις επικοινωνίες»
«Πράιμερ Αλφα, εδώ Νικάους… Σε ακούω!»
«ΟΚ! Η σύνδεση είναι ασφαλής! Ανέφερε.»
«Έχουμε αναπτυχθεί στην προεπιλεγμένη θέση: Μια διμοιρία είναι μαζί μου σε κάλυψη, μια σε αναμονή πτώσης με Drop-pod, έχουμε εκ’ διαμέτρου αναπτύξει δυο μονάδες Dreadnought και ένα βαρύ τεθωρακισμένο Land Raider το οποίο μεταφέρει μια ίλη επτά Terminators»
«Ωραία! Ωραία!… έχεις επαφή με τον αντικειμενικό σκοπό;»
«Ο αντικειμενικός σκοπός βρίσκεται σε απόσταση περίπου πεντέμιση χιλιομέτρων από την θέση ανάπτυξης μας! …Δεν εντοπίσαμε παρουσία εχθρικών δυνάμεων… Τελικά μπορεί να είχες δίκιο Πράιμερ το να ανακτήσουμε το Κειμήλιο ίσως να είναι πιο απλό από ότι κ’ εμείς το περιμέναμε, αναμένουμε εντολές!»

«Νικάους κινηθείτε προς το Κειμήλιο… ήρεμα όμως, ήρεμα, ίσως να μην είμαστε μόνοι. Το δορυφορικό σύστημα πληροφοριών δείχνει δραστηριότητα στα δέκα χιλιόμετρα από τις θέσεις σας.» «Πράιμερ ήσουν βέβαιος ότι θα κάναμε περίπατο και τώρα μου λες ότι υπάρχει πιθανή δραστηριότητα …τι δραστηριότητα;…»

 


…«ΧΑΖΑΡ, ΜΑΪΡΟΟΥ, ΤΑΝΚ, ΤΖΕΡΕΜΥ, ΚΟΝΠΑΡΣΚΥ, Μένουμε ΕΔΩ!.. Θελω όλα να γίνουν σωστά!… ήρθαμε για να κάνουμε μια δουλειά, την κάνουμε και αποχωρούμε …ΟΛΟΙ! όπως ήρθαμε!…» «Νικάους! επιβεβαιωμένη παρουσία εχθρικών δυνάμεων τομέας 3Α απόσταση 10 χιλιόμετρα 130 μέτρα.»

zzzz!… Zzzzz!…

«ΚΑΝΕ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΙΟΝΤΑ!…»
«Επιβεβαίωση παρουσίας τάγματος Sisters of Battle, δεν μπορούμε να αξιολογήσουμε ακριβώς την ισχή τους»
«ΟΚ Ζέλτα, δεν έχουμε παρά να σε ευχαριστήσουμε! Αδερφές!… Λατρεύω τις γυναίκες, και πάνω από όλα αυτές τις γυναίκες!…»
«Είσαι ψυχάκιας!»
«Στο είπα φίλε μου για να είσαι εδώ ή κάτι έχει πάει στραβά ή είσαι ψυχάκιας. Σε εμένα συνέβησαν και τα δύο! Χαχαχα!… Θα έχει καλό γούστο η δουλειά σήμερα.»
«Επιβεβαίωση στόχων στα: Δέκα! Τέσσερα! Εννέα!… Διακόσια σαράντα Νότια – Ανατολικά. Διακύμανση: Μείων Εκατόν τριάντα τέσσερα. Στόχοι επιλέχθησαν!…»
«Αναμονή εξουσιοδότησης εμπλοκής! …ΠΡΑΪΜΕΡ;;;…»
«Νικάους το σύστημα αναλύει την εκτιμώμενη ισχύ των εχθρικών θέσεων σε 1250P. Υποχωρήστε!…»
«Εντάξει Πάιμερ! …Εξουσιοδότηση εμπλοκής!…»
«Εξουσιοδότηση εμπλοκής Επιβεβαιώθηκε: ΠΥΡ!…»

…«ΤΖΕΡΕΜΥ ΡΙΧΤΕΣ!!!… Α! θα σε κεράσω μια μπύρα μικρέ! Έφαγες ένα ολόκληρο ‘Rhino’ με μια μόνο βολή!»
«Τι; Τι συμβαίνει; Χάσαμε την επαφή με το Land Raider»
«Πράιμερ έχεις επαφή με το το Land Raider;»

Zzzzz!… Ζζζ! Ζζ!…

«ΓΑΜΩ ΤΙ ΜΟΥ!… Θύμισε μου την άλλη φορά που θα πάμε σε δουλειά να μην έχει ιόντα!»
«ΑΑΑΓΓΡΡ!!!…»

«Dreadnought Αλφα προς κέντρο επιχείρησης: έχω υποστεί κάποιες βλάβες από πυρά όπως επίσης και το Dreadnought Βήτα, δεν είναι όμως αυτό το χειρότερο!…»
«Τι συμβαίνει Αλφα;»
«Το Land Raider ανατινάχτηκε καθώς κινούνταν προς τον Αντικειμενικό σκοπό.»
«ΤΙ;;;… ΠΩΣ;;;… Πως ανατινάχτηκε ένα όχημα με Βιοενεργειακή θωράκιση 14 Terrawatt πριν καλά, καλά εμπλακεί σε μάχη ΠΕΣ ΜΟΥ ΠΩΣ!;…»
«Έτσι απλά: Μια βολή Snapshoot από ένα Multi-melta.»
«Μα τον Emperor έχουμε χάσει το 1/3 της ισχύς μας από μια βολή, και τα πράγματα γίνονται ακόμα πιο πολύπλοκα, το Land Raider θα υποστήριζε την ομάδα που θα πέσει με το Drop-Pod στο σημείο του Κειμηλίου τώρα απλά τους στέλνουμε στον θάνατο τους. Μαϊρόου δώσε μου μια καθαρή γραμμή με την ομάδα πτώσης…»

 


…«Μείναμε οι δυο μας μικρέ!… όλοι οι άλλοι είναι νεκροί, να πω την αλήθεια δεν το περίμενα ούτε κ’ εγώ αυτό! Αλλά στο είπα απ την αρχή θα διασκεδάσουμε σήμερα! Ε! ΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ!!!… Ελα ας το διασκεδάσουμε λίγο ακόμα!…»
«ΧΑΖΑΡ!… δυο Penitent Engine έρχονται κατά πάνω μας!»
«Ετοίμασε χειροβομβίδες!»

«Ω! ΘΕΕ ΜΟΥ! ΤΖΕΡΕΜΥ ΤΟ ΑΝΑΤΙΝΑΞΕΣ!… Σου χρωστάω και δεύτερη μπύρα, Θα την απολαύσεις στην κόλαση! Εκεί όπου θα βρισκόμαστε σε λίγο… αααχαχα!!!…. έλα ΚΑΝΕ ΛΙΓΟ ΥΠΟΜΟΝΗ!»
«ΧΑΖΑΡ! ΕΡΧΕΤΑΙ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ!»
«ΜΑ ΤΙ ΤΥΧΗ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΣΗΜΕΡΑ;… Τζέρεμυ βαλλόμαστε πανταχόθεν από γυναίκες! Δεν είναι τέλειος τρόπος για να πεθάνεις ε;… Μείνε εδώ κάτω ως που να πλησιάσει η δεύτερη Penitent Engine. Θα σου πω κάτι, εδώ λίγο πριν την κοπανίσω απ αυτό το plain για πάντα! – Ξέρεις τι μου έχει λείψει περισσότερο απ’ όλα στη μίζερη ζωή μου; …χμ! θα σου πω αμέσως!… Όταν ξύπναγα τα πρωινά και δίπλα μου κοιμόταν εκείνη… χάδευα απαλά την πλάτη της, έπαιρνα μια καλή τζούρα από την μοναδική μυρουδιά της και ξέρεις Τζέρεμυ! Καθόμουν με τις ώρες και παρατηρούσα εκείνο το χνουδάκι που κάλυπτε το κορμί της, τόσο, μα τόσο απαλό και διακριτικό, μπορούσα να το δω μόνο τότε, εκείνη την ώρα που ανέτειλε ο ήλιος και φώτιζε απαλά το δωμάτιο… Όμορφα χρόνια!… Όμως έφυγε μια νύχτα, αργότερα έμαθα ότι κατατάγει στην Αδελφότητα, ελπίζω να είναι εδώ σήμερα …και να πεθάνω από μια σφαίρα της…»

«Χαζάρ η Penitent Engine είναι σε απόσταση βολής.»
«Υπομονή μικρέ, λίγο ακόμα!… Στην παλιά Γη μια ομάδα μαχητών, οι Ταλιμπάν είχαν ένα ωραίο γνωμικό: …‘Τη σφαίρα που έρχεται για ‘σένα δεν την ακούς ποτέ!’…
καλό ε Τζέρεμυ; ΤΩΡΑ!!! ΡΙΞΕ!!!… Το ‘σπασες κ αυτό! – Θα πεθάνεις σαν ήρωας μικρέ!…»

…«Αυτή ήταν η σφαίρα που περίμενα!… Επιτέλους η παράσταση τελείωσε!… Xάρηκα που σε γνώρισα Τζέρεμυ ίσως να κεράσω τις μπύρες που σου χρωστάω…»

Καούνης Γιώργος
2012


Πέντε συλλεκτικές εκδόσεις του διηγήματος σε ξύλινη κασετίνα έχουν εκδοθεί από την πάρτη μου.
Τις εχω αφιερώσει ξεχωριστά απο μια: στους Γονείς μου, στον Αδερφό μου, την Στελλα Κ. και τον Γρηγόρη Π. – μια κράτησα για εμένα.