Μια σύντομη αναδρομή

Γεννήθηκα στην Θεσσαλονίκη πριν σαρανταφεύγα χρόνια! – Aπο μικρός αγάπησα το διάστημα και τους -ανύπαρκτους τότε- ηλεκτρονικούς υπολογιστές. Από μικρό παιδί διάβαζα τα κόμικ της εποχής και φυσικά διάβαζα Superman. Ο οποίος παραμένει κ ο αγαπημένος μου ήρωας εως και σημερα, και πως θα μπορούσε αλώστε να μην ειναι μιας και ο Superman είναι ίσως απο τους πιο συνεσταλμένους χαρακτήρες και ως Κλάρκ Κέντ και ως Καλ-Ελ. Απο μικρο με θυμάμαι μαζεμένο, ενταξει δεν ημουν και τέρμα φλώρος αλλά δεν με έλεγες και μαγκάκι. Μπαίνοντας την εφηβεία διάβαζα ολο και περισσότερο για το διάστημα κατι που επίσης απο παιδί λάτρευα, όπως και την επιστημονική φαντασία Αγαπημένες σειρές το “Χαμένοι στο διάστημα” και αργότερα “Διάστημα 1999” και φυσικά “Galactica”.

To 198κάτι στην ΔΕΘ οπου περιπλανιόμουν με τους γονείς μου ανακαλύψαμε ενα περίπτερο με μια σχολή για εκμάθησης προγραμματισμού (αυτο ήταν κατι άγνωστο τοτε). Γράφτηκα και απο τότε Λάτρεψα τον προγραμματισμό! Τα computers τοτε ηταν το Commodore 64 και το πρώτο PC που ειδα και άγγιξα ήταν το IBM 8086 με έγχρωμη οθονη 16 χρωμάτων παρακαλώ!

Στην αρχή μαθαίναμε BASIC, αργότερα γράφτηκα στο 1ο ΤΕΛ Θεσσαλονίκης στο τμημα προγραμματιστών. Εκείνον τον καιρό ανακάλυψα την C και αυτο ηταν! Έλιωσα στην C. άπειρες ωρες στην κυριολεξία. Απο τα μεγαλύτερα προγράμματα που εχω κατασκευάσει ειναι το HGS-StellaR Ενα γεωγραφικό συστημα πληροφοριών γλώσσα C (3-4 χρόνια) και το MultiTASK 4 (αλλα 3-4 χρόνια) επίσης σε γλώσσα C. Aπο το MultiTASK δεν περισώζεται τίποτα μιας και ο σκληρός μου τοτε δίσκος καταστράφηκε (και εκείνη την εποχη δεν ειχα κανενα backup). Το πρόγραμμα αφορούσε μια εμπορική εφαρμογή η οποία μαλιστα πωλούνταν στα καταστηματα τις Θεσσαλονίκης σε μια συμφωνία που ειχα κανει. Για το HGS μπορεις να βρεις περισσότερα στο blog μου.

Το 199-κάτι ειχα παρατηρήσει τον προγραμματισμό γιατι η Object-oriented δομη μου φαινοταν πολυ δύσκολή στο περιβάλον των Windows. Eγω εγραφα πάντα κωδικα “From Scratch” εσι οταν ειδα την C++ σε Windows λιποθύμησα και ειπα να το γυρίσω στην γραφιστική, απο την οποία βιοπορώ εως και σημερα.

Πηγα σε μια ιδιοτική σχολή το 1991-1993 – μετα στρατό – και μετα με τα χρόνια και την προσπάθεια εμαθα την τεχνολογία των εκτυπώσεων (μπορείς να με πεις Τεχνολόγο γραφίστα).

Οταν δούλευα στην SMData το 2002 (ως γραφίστας) δούλεψα και εως προγραμματιστής, εκει δουλεψα επανω στον Client μιας εφαρμογης για internet cafe – Τότε κατασκεύασα την Αλεξάνδρα το Ταβλί σε Visual BASIC και εκείνο ηταν και το κυκνειο ασμα εως προγραμματιστής.

Η Αλεξάνδρα το Ταβλί ηταν το πρόγραμμα που αγαπήθηκε οσο κανένα αλλο μου πρόγραμμα (στην εποχή του ειχε απο το τοτε download.com 120000 downloads βγήκε σε πολλα έντυπα τις χώρας: περιοδικά, εφημερίδες και εγω έλαβα χιλιάδες (κυριολεκτικά) emails με συγχαρητήρια και καλά λόγια. (το hotmail τοτε εδεινο 25ΜΒ χωρο και ειχε γεμήσει).

Απο τοτε αφοσιόθηκα ολοκληρωτικά στην γραφιστική εχοντας πλέον μια διαδρομή περίπου 20 ετών εχω μια βαθιά γνώση της Φλεξογραφίας της Βαθυτυπίας αλλά και της offset τεχνολογίας, ενω ταυτόχρονα εγώ μια δυνατή εμπειρία σε Web design και γραφικά για ηλεκτρονική χρήση.

Η ζωή μου φέρθηκε απλόχερα: αγαπήθηκα και αγάπησα! ειχα λιγες σχέσεις αλλα πολυ δυνατές και έναν γάμο – αλλα δεν θελω να επεκταθώ στα προσωπικά μου.

Απο καποια ηλικία και ύστερα (εκει κατα τα 18) διαπίστωσα οτι μου άρεσε να γραφω μικρα κυρίως κείμενα, έτσι ανακαλυψα την μεριά αυτη που ειχε να κάνει με το γράψιμο, έτσι ειχα φτιάξει τοτε και αυτο το site για να βαζω μεσα διάφορα πραγματουδια. – Πάντα σκεφτομουν πολύ (οχι και τοσο καλο αυτο) και αρκετές φορές έγραφα. Σε αυτο το blog μου θα βρεις καποια απο αυτα που εχω γραψει. Εκτός αυτου στο blog εχω προσθέσει και διαφορα αλλα άρθρα οπως σκέψεις καποιες ανασκοπήσεις απο μερικες χρονιές και οτι κατα καιρούς μου ερχόταν στο νου. Ενα ενδιαφέρον κομμάτι του blog ειναι το Υπαρξιακό ερωτηματολόγιο, πιστεύω οτι αξίζει να ασχοληθείς λιγο με αυτο. Μπορείς να διαβάσεις περισσότερα στην σχετικη σελίδα. Δες επίσης το μενού: Υπαρξιακό ερωτηματολόγιο,

Αυτα λιγο πολύ. – σε αφήνω κάπου εδω, οπως καταλαβαίνεις το web ειναι ενα περίεργο μέρος, έτσι καποιες σελίδες δεν ειναι διαθέσιμες παρα μονο για του συνδεδεμένους χρήστες.

 

Καλή περιήγηση.
Καούνης Γιώργος