Κ-ιος: Μια πιθανη ευκαιρια για εξέλιξη

Ενα αρθρο που δημοσίευσα στο facebook εν μεσω Κοροναιου.
Επιπλέον σημείωση: Το κείμενο αυτο γραφηκε πριν ακομα το πρωτο Lockdown τον Μαρτιο του 2020 οταν ολα ξεκινουσαν.

Θέλω να γράψω κατι, γιατι δυσκολεύομαι να το κουβαλάω μονος μου, και επίσης θα ηθελα να μοιραστώ τις σκέψεις μου και εγω, εν μέσο της κρίσης του Κ-ιου. Εχθές, στην προσπάθεια μου να καθησυχάσω εναν άνθρωπο που αγαπω και νοιαζομαι, σε σχεση με το ζητημα του ιού και ολης αυτης της κρίσης, καταφερα το εντελώς το αντίθετο: Να του προκαλέσω ενα πολυ μεγάλο θύμο, σε μια συζήτηση που ετσι οπως εξελίχθηκε με λύπησε βαθιά.

Σήμερα ξυπνησα με αυτη τη λύπη, εχουμε που εχουμε ολη αυτην την ιστορια με τον ιο και ολα αυτα τα αυστηρά μέτρα, ειχα στον νου μου και την χθεσινή συνομιλία. Εκανα ομως καποιες σκέψεις: Αυτο που εγω θεωρώ φυσιολογικό, καποιος αλλος μπορεί να το θεωρεί, ανώμαλο ή τρελό. Εν προκειμένω το θεμα ηταν γυρο απο την υπέρμετρη ανησυχία για την υγειά και ακόμα και τον φοβο για την ζωη σε σχεση παντα με τον ιο. Και απο μεριάς μου προσπαθούσα να το μετριάσω αυτο. Πραγμα που τελικα αποδείχτηκε οχι απλα μάταιο, αλλα και ακρως επιθετικό απο μέρους μου.

Ετσι σήμερα σκέφτηκα πως μαλλον κανεις μας, οτι και αν γραψει, οτι και αν πει, δεν μπορει να “βοηθήσει” κανέναν, ή να μεταφέρει την εμπειρία του, ή το βίωμα του σε κανέναν.

Ολες αυτες τις ήμερες οπως εσείς, ετσι κ εγω, έχω διαβάσει κ εχω ακουσει δεκάδες πράγματα. Απο ειδικούς και μη. Εκανα ομως και μια προσωπική αναζήτηση. Δεν θα το αναλύσω αυτο τωρα, ομως θα πω το εξης: Κατά καιρους η ανθρωπότητα εχει περάσει Πολλά! Πολέμους, λιμούς, αρρώστιες, εξαθλίωση! και επειδή η ζωη κανει κάποιου ειδους κύκλων, τα πραγματα πολλες φορες επανέρχονται. Ισως στο μελλον ο δυτικός, “ατσαλάκωτος” πολιτισμός μας χτυπηθεί είτε απο κάποιου ειδους πολυ επιθετικού θανατηφόρου ιου, ειτε απο κανοιον μεγάλο πόλεμο, ή ακομα κ αλλη καταστροφή. Της Ζωής ξέρετε αρέσει πολυ να κανει επανεκκινήσεις. Εμείς λοιπόν (οι άνθρωποι), έχοντας την εντύπωση οτι ειμαστε κάποιου ειδους Θεοι επι της γης πράττουμε άλογα (απο οπου και η γνωστη πραφραση πράσινα άλογα!) Ζώντας τις ζωες μας ως Αθάνατοι. Ο Θάνατος ομως ειναι εκει. Κοιτα πως ενας ιος εχει διαλύσει ολη αυτη τη εύθραυστη εικόνα (κοινωνία) που εχουμε δημιουργήσει. Φοβούμαστε βαθια μην πεθάνουμε μην βουλιαξουμε απο τον νέο “ανεξήγητο” ιο.

Οση ωρα έκανα να γραψω εως εδώ αυτο το κείμενο, εχουν πεθάνει στην Αφρική περίπου 100 παιδια κατω των 5 ετών. (πέντε παιδιά κάθε ενα λεπτό), ποσοι εχουν πεθάνει απο τον Κ-ιο; Αλλα είπαμε ο ιος αυτος αγγίζει το μαλακό υπογάστριο του δυτικού πολιτισμού μας! ε; δεν ειναι το ίδιο, η Αφρικη ειναι, είναι μακρία… Επίσης οσο γράφω αυτα (και σε ευχαριστω που με διαβάζεις ακόμα), εχουν σκοτωθεί 70 άνθρωποι σε διάφορα ατυχήματα. Επισης παγκοσμίως Τριάντα τέσσερα εκατομμύρια (34.000.000) ανθρωποι ζουν εχοντας τον ιο του HIV (Αυτο δεν ειναι πανδιμια; αλλα μαλλον δεν μας αφορα και τοσο έτσι δεν ειναι; στο κατω, κατω ας πρόσεχαν). Σε λιγοτερο απο καθε ενα λεπτο πεθαίνει ενας άνθρωπος απο HIV και αυτο ειναι πανδημία! Ακομα περιπου Τρία δισεκατομμύρια (3.000.000.000) ανθρωποι -το αντιλαμβάνεσαι το νουμερο;- στον πλανήτη αυτον Δεν εχουν προσβαση σε πόσιμο νερο! Αλλα φαντάζομαι πως ουτε και αυτο ειναι πρόβλημα! Ειναι κ αυτο καπου αλλου!… Εμεις εχουμε!

Ο ιος Κορώνα-2019 ειναι ενας κορωναίος, so far so good! Και σύντομα θα υπαρχξε φάρμακο και λυση! Ασφαλώς συμφωνώ με τις οδηγίες τον ειδικών (εγω δεν ειμαι τεχνοκράτης, ουτε αναλύω μαθηματικά μοντέλα εξάπλωσης) Οπότε ναι! για να σπάσει η αλυσίδα της μετάδοσης να λάβουμε τα μετρα που πρέπει (και εγω εχω πήξει μεσα αλλα τι να κάνουμε, λιγο υπομονή). Όμως ο Ιος θα επανέρθει μετα απο κάποια χρόνια, αργα η γρήγορα, και μεταλλαγμένος! Ξερεις τι πιστεύω οτι φταίει τελικά;… Το Τεράστιο Εγω μας. Αυτο ειναι η αιτια πισω απο το αποτέλεσμα. Να τι μας λειπει: μας λείπει λοιπόν η ταπεινότητα, μας λείπει η σύνεση, μας λείπει η ευγνωμοσύνη, μας λειπει η ανεμελιά η αγαπη το νοιάξιμο για τον συνανθρωπο, μας λείπει η πνευματικότητα! Και το μονο που εχουμε ειναι η αγωνιά του Εγω! και της επιβίωσης. Έχουμε διδαχθεί να επιθυμούμε να αποκτήσουμε περισσότερα, να ξοδέψουμε περισσότερα και μακρια απο εμάς ο Κ-Ιος! Έως εδω που γραφω, εχουν πεθάνει περίπου 170 παιδια στην Αφρική, έχουν σκοτωθεί 110 άνθρωποι και περιπου 30 άνθρωποι πεθάναν απο HIV. (απο τον COVID-19 οσο γραφω εχουν πεθάνει λιγότεροι απο 4, και αυτο θα επιβραδυνθεί σύντομα οι αλλοι θάνατοι οχι).

Στον Δυτικό πολιτισμό εχουμε μια εξαιρετικά υψηλή ποιτητα ζωής κατα μεσο ορο. Και η Ιατρική εχει κανει σπουδαία βήματα. Καταλαβαίνω οτι αν αφήσουν τον Ιο Κ free, θα γινει DDoS στα νοσοκομεία (δηλαδή δεν θα αντέξει το σύστημα). Ομως ολο αυτο ειναι μια σπουδαία ευκαιρία για να σκεφτούμε ο καθε ενας μόνος τους, μιας κ εχουμε χρόνο, τι κανει στην ζωη του, πια ειναι η διαδρομή του, και κυριως κατά που θελει να πορευθεί! Θελω να πω στους φιλους που φοβούνται οτι θα μολυνθούν και θα πεθάνουν: Να προσέχεται δεν λεω! αλλα, εφόσον δεν ανήκετε σε ευπαθείς ομάδες με βεβαιωμένα ιστορικα προβλήματα υγείας μην ανησυχείτε και τοσο. Ειναι πιθανότερο να σκοτωθείτε οδηγώντας το αυτοκίνητό σας – δεν τα λεω εγω ή στατιστική τα λεει.

Παω προς το κλεισιμο αλα πρωθυπουργός: Απευθύνομαι σε ολους εμας τους ανθρώπους: Ο πολιτισμός μας ειχε μια τεραστία έκρηξη! Σκέψου οτι απο τον Δεκέμβριο του 1903 που πεταξε το πρωτο wannabe αεροπλάνο, φτασαμε μέσα σε 100 χρόνια να εχουμε διαστημικό σταθμό σε τροχιά γυρο απο την γη! Σε 100 Μόλις χρονιά! Απο τους αδερφούς Ράιτ στο διάστημα!
Μείναμε ομως πνευματικά δυσανάλογα πίσω! Εχει ερθει η ωρα λοιπόν της πνευματικής αφύπνισης του ανθρωπου: Εργάσου (εσυ, εγω ολοι μας), πανω σε αυτό, εργασου επανω στην εγκράτεια, στη σύνεση, και στην ευγνωμοσύνη, στο νοιάξιμο για τον συνάνθρωπο. Εργασου επανω στις αρετές που σε διακρίνουν και τότε ο κόσμος θα αλλάξει μονο μιας!

Να θυμασαι: των πάντων, προηγείται η σκέψη: Και οτι ζουμε σήμερα ή θα ζησουμε αύριο ειναι το προϊόν της σκέψης μας! Αν αλλάξουμε σήμερα την ποιοτητα της σκεψης μας αν την αναβαθμίσουμε, δεν θα υπαρχει λογος για κανένα Ιο ουτε για πόλεμο αυριο. Ενίσχυσε σημερα το πνεύμα σου. Αν το ζητήσεις θα σου δοθεί. Αυτη θα ειναι η πιο μεγαλη δυναμη, αυτη είναι η αλυσίδα που οφείλουμε να δημιουργήσουμε, ολοι οι ανθρωποι για εναν νεο Πνευματικά εξελιγμένο κόσμο.

Αυτα ηθελα να πω, και οτι έγραψα, το έγραψα με πολυ αγάπη σε ολους. Σας αγαπώ, και βαθια απο μεσα μου εύχομαι το καλύτερο για ολους μας.

Καούνης Γιώργος
Μάρτιος, Δυο χιλιάδες είκοσι.

ΥΓ: Πολλά είπα! Βάζω μπύρα!