Περι της 'αλήθειας' μου

δεν ειναι συνηθισμένο να βρίσκω συνανθρώπους μου που να συμμερίζονται αυτό που εγώ έχω στο νου μου ως 'αληθεια'... η 'αλήθεια' για μενα ειναι κατι σαν μια πλαστελίνη, μια πλαστελίνη που ο κάθ ένας μας μπορεί να την πλασει σε όποιο σχήμα επιθυμεί. στη συνέχεια μπορεί να πει: 'ορίστε να η αλήθεια, σας το λεγα έχει αυτο το σχήμα!... να το γράφει και σε αυτά τα βιβλία'. η 'αλήθεια' αυτή μπορεί να πάρει μια έννοια 'αντικειμενικότητας', 'γενικής αλήθειας' και φυσικά αυτό μπορεί να αποδειχτεί εφόσον το σχήμα είναι ορατό και όντος είναι!!! [και όσο πιο παλιό το σχήμα τόσο πιο παγιωμένη η πεποίθηση της αληθείας του] γυρο απο αυτό μπορει να εχουν ειπωθεί πολλά και να χουν γραφεί άλλα τόσα. μπορει να χουν μιλήσει προφήτες ή ακομα και θεοί!...

Όμως για εμένα αυτο που βλέπω ειναι απλά το σχήμα της [κάπως, με κάποιον τορόπο] ήδη σχηματισμένης πλαστελίνης ...και τίποτε άλλο!... Τελικά οσο σκληρά κ αν προσπαθώ ειναι δύσκολο να κατανοήσω την έννοια του 'άπλαστου', του 'ανείπωτου' σχήματος της ατόφιας ενέργειας. μια έννοια έξω απο τον τρισδιάστατο νου μου.

οτι κ αν έγραψα ειναι άπλα ενα 'σχήμα' ενα ψεμα και μια αλήθεια ταυτόχρονα. θα κλείσω με το παράδοξο των δυο όψεων από ένα κομμάτι χαρτί:

Η 'Α' όψη γράφει: 'Η δήλωση στην άλλη όψη είναι αληθής'. Η 'Β' όψη γράφει: 'Η δήλωση στην άλλη όψη είναι ψευδής'.

...εσυ όμως ξέρεις...

Σχόλια   

 
0 #1 Μοίρα,που πισ/εις... 02-12-2013 23:56
Αυτό μου άρεσε στ'αλήθεια (στη δική μου αλήθεια, που την έπλασα από την δική μου πλαστελίνη).
Ειδικά το σκίτσο /η εικόνα που συνοδεύει την ιστορία αυτή. Λέει πολλά. Αμα θες, θα σου πω μετά τι σκεφτόμουν όταν την κοιτούσα.
Καλήνυχτα (δεν θα διαβάσω τίποτε άλλο σήμερα, διότι δεν συγκρατιέμαι και συνέχεια θέλω να μοιράζομαι μαζί σου με τις σκέψεις μου μετά το διάβασμα)..
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

JoomSpirit