Τα μάτια του Ευπειθέα

Δυο λόγια για το κείμενο αυτό: Το διήγημα αυτό προήλθε από μια αρχική επιθυμία να γράψω κάτι για μια μάχη μεταξύ των αγγέλων των δαιμόνων, τελικά το μόνο που δεν έγραψα ήταν αυτό! ωστόσο μου έδωσε ενα δυνατό ερέθισμα. Τα “Μάτια του Ευπειθέα” είναι ένα διήγημα φαντασίας με πυρήνα του την 'υπαρξιακή ανησυχία' η κάτι τέτοιο, δεν είμαι σίγουρος. Ειναι ενα απο τα λίγα διηγήματα που εχω γραψει και έστυβα το μυαλό μου (το ποιό;) για να ολοκληρώσω και να αποδώσω τις σκηνές. Το αφήνω στην κρίση σου.

Αν θές κλίκαρε εδώ για να βάλεις και ενα μουσικό χαλί.

 

 ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΩΤΟ : "ΑΛΟΚΟΤΑ ΣΗΜΑΤΑ"

Μη τροχιακή Βάση: 'Ωμέγα-7' Κέντρο ερευνών σκοτεινής ενέργειας και αντι-ύλης - Ενδιάμεσος σταθμός προς τα εξωτερικά συστήματα.
Πληθυσμός (επιστημονικό προσωπικό και πολίτες): 6753

Τοποθεσία: Κάπου κοντά στον πλανήτη Πλούτωνα, όρια του ηλιακού μας συστήματος.
Χρονολογία: 3450  (Βάση παρωχημένου Γρηγοριανού ημερολογίου).
Επίσημη χρονολογία: 1071.74:500  Universe Dating and Timing System (UDTS).

Αίθουσα κεντρικής κονσόλας έλεγχου τηλεμετρίας και ανάλυσης 'Αριάδνη':
"Έχω ελέγξει δεκάδες φορές τα δεδομένα! Αυτά τα αποτελέσματα δεν καταλήγουν σε κανένα λογικό συμπέρασμα, πρώτη φορά βλέπω κάτι τέτοιο, ίσως οι καταγραφείς έχουν παρουσιάσει κάποια βλάβη.
Λυπάμαι κύριε Καούνη δεν μπορώ να δώσω μια τεκμηριωμένη απάντηση για το τι συμβαίνει... Τα τελευταία δύο εικοσιτετράωρα έχουν παρατηρηθεί διακυμάνσεις στην ενέργεια του σύμπαντος αντιστρόφως ανάλογες με αυτές της μεγάλης έκρηξης! Οι πληροφορίες που μας μεταφέρονται από τα συστήματα παρακολούθησης είναι εκ διαμέτρου αντίθετες, ωστόσο αφορούν το ίδιο γεγονός κατά την ίδια χρονική στιγμή! Επιπλέον τα γεγονότα που συμμετέχουν σε αυτήν την 'αντιθετότητα' παύουν να υφίστανται ολοκληρωτικά μετά από κάποια μικροδευτερόλεπτα. Δείτε εδώ κύριε Καούνη. Ανέλυσα τα δεδομένα βάση ενός συστήματος 'Πλανκ'. Αυτό που συμβαίνει στην ουσία θα μπορούσα να πω ότι είναι...
...Eίναι τρελό!... Κοιτάξτε αυτό το διάγραμμα από τους σταθμούς 'Φόβος' και 'Ηρα'.
Η ένταση της ύλης μηδενίζεται καθώς επίσης και όλα τα κύματα σε κάθε γνωστή συχνότητα. Αυτό σημαίνει ότι μόνο σκοτεινή ύλη θα μπορούσε να υπάρχει πλέον εκεί! Σωστά;... κ' όμως! Οι αισθητήρες πυκνότητας της σκοτεινής ύλης δείχνουν ...μηδέν. Η περιοχή ουσιαστικά χάθηκε!... Εκεί δεν υπάρχει πάρα το απόλυτο κενό! Κάτι που ως σήμερα ήταν αδιανόητο για την φυσική, για τα μαθηματικά, για όλη την υπόσταση της δημιουργίας! ΔΕΝ μπορεί να υπάρξει κενό!...
Δυο πράγματα μπορώ να υποθέσω. Ή όλοι οι αισθητήρες στις βάσεις που έχουμε, όλα τα συστήματα παρακολούθησης του σύμπαντος που διαθέτουμε έχουν υποστεί ταυτόχρονη βλάβη... ή βρισκόμαστε μπροστά σε κάτι που δεν γνωρίζουμε!..."

"Κύριε Παπαδόπουλε πιστεύετε στον Θεό;..."
"Κύριε Καούνη ...μα!;.. σας μιλώ για κάτι πολύ σοβαρό κ' εσείς με ρωτάτε αν πιστεύω στον Θεό;..."
"Ναι! Σας ρωτώ αν πιστεύετε στον Θεό;"

"Κύριε Παπαδόπουλε ορίστε τα δεδομένα που μας ζητήσατε."
"Σε ευχαριστώ Ζέλτα, η ομάδα σας κάνει εξαιρετική δουλειά."
"Σας παρακαλώ δείτε αυτό. Όπου ηφύστατε το 'Γεγονός' και για μόνο μερικά νανοδευτερόλεπτα εμφανίζεται μια τεράστια έκκριση ακτίνων 'Γ' έτσι μπορέσαμε να δημιουργήσουμε έναν χάρτη της κίνησης του καθώς επίσης και να υπολογίσουμε την ταχύτητα της μετάδοσης του.
Ορίστε τα συμπεράσματα της ομάδος μου. Το 'Γεγονός' κινήτε με ασύλληπτες ταχύτητες ήδη θα πρέπει να εχει καλύψει τα τρία τέταρτα του γνωστού σύμπαντος! ...Σύμφωνα με αυτό σε μόλις έξη λεπτά θα έχει καλύψει! ...τα πάντα!..."

"Λυδία! Ανοιξε μου ένα κανάλι με τον 'Προμηθέα'".

Ερευνητικό σκάφος: 'Προμηθέας'.
Τοποθεσία: Ζώνη αστεροειδών Κασσιόπης.
Απόσταση από τον σταθμό 'Ωμέγα-7': 853.7 Αστρονομικές μονάδες.
Προσωπικό: 19

"Ζεύξη με ερευνητικό σκάφος 'Προμηθέας' επετεύχθη."
"Προμηθέα, κάτι πολύ περίεργο συμβαίνει, θα θέλαμε να σας μεταφέρουμε ένα πακέτο δεδομένων για επαλήθευση απ τα δικά σας αυτόνομα συστήματα."
"Ωμεγα-7, ανοίγουμε ένα ασφαλή δίαυλο για μεταφορά δεδομένων, παρακαλώ περιμένετε..."

"Τι συμβαίνει;..."
"Η Ζεύξη με τον 'Προμηθέα' διεκόπει."
"Πως!;"
"Σύνδεση με σταθμό 'Κόσμος Ενα': Τερματίστηκε..."
"...ΜΑ!; Μα τι στην ευχή!!..."
"Κυριε Παπαδόπουλε! Σας ρώτησα κάτι πριν!;"
"Σύνδεση με σταθμούς: 'Έρα', 'Ερμής', 'Φοβος', 'Πλούτωνας': Τερματίστηκε..."
"Σύνδεση με Ραδιοφάρους 'Πρώτον': Τερματίστηκε... "
"ΑΔΥΝΑΤΟΝ!!! Κάθε τηλεμετρία έχει διακοπεί! Τα συστήματα πέφτουν το ένα μετά το άλλο! Όλες οι επικοινωνίες έχουν χαθ..."

 

* * * *

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΔΕΥΤΕΡΟ : "ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ"

Τοποθεσία: Άγνωστη.
Σύστημα: Άγνωστο.
Χρονολογία: Άγνωστη.

Αυτό είναι ένα κβαντικό μήνυμα! Αν κάποιος το διαβάζει, αυτό μπορεί να σημαίνει ότι κάτι, κάπως επιβίωσε άρα η επιλογή μας λειτούργησε... και το σύμπαν με κάποιον τρόπο ξανά-δημιουργήθηκε. Θα μεταφέρω ότι μπορέσω απευθείας απ τη σκέψη μου μέσω αυτού του τηλεπαθητικού καναλιού που έχω ανοίξει, ώστε τελικά αν αυτή η 'Καρμική φυσαλίδα' διαφύγει να υπάρξει έστω ένα στοιχείο του τι συνέβη τις τελευταίες αυτές στιγμές.

Προσπαθούμε να αντιμετοποίσουμε αυτην την πρωτόγνωρη επίθεση, κ’ ως ένα σημείο τα έχουμε καταφέρει. Ομως απο οτι φαίνεται ειναι αδύνατον να νικήσουμε κάτι το οποίο δεν κατανοούμε, το οποίο κινείτε έξω από κάθε γνωστή διάσταση, χώρο, χρόνο, έννοια που γνωρίζουμε! ...και αλήθεια γνωρίζουμε πολλά!... Έχοντας την δυνατότητα να κινούμαστε και στις δεκαεννέα βασικές διαστάσεις και μπορώντας να δημιουργήσουμε ακόμα και νέες δικές μας είμαστε η ισχυρότερη υπόσταση στο σύμπαν.

Ονομαζόμαστε Ισορροπιστές, αποτελούμαστε από την συνένωση βαρύτητας, αντι-ύλης και 'τίποτα'. Η ίδια η ύπαρξη ξεκίνησε από εμάς, τα πάντα ξεκίνησαν απ' το τίποτα! Διότι το τίποτα είναι ένα εξαιρετικά δυναμικό πεδίο δημιουργίας το οποίο καμιά σχέση δεν έχει με το κενό ή την ανυπαρξία. Αυτός είναι και ο λόγος που είμαστε ισχυρότεροι από τις υπάρξεις γνωστές ως ''Άγγελοι', οι οποίοι δημιουργούν μέσω προ-υπάρχουσας ενέργειας! Ωστόσο υπάρχουν κάποιοι πολύ ισχυροί Άγγελοι... Οι Αρχέγονοι! Αυτοί κατέχουν τη γνώση των Αρχέτυπων δομών. Είναι άφθαρτοι και μπορούν να βρίσκονται ταυτοχρονα σε ολες τις διαστάσεις.

Στο σύμπαν μαίνονται διαρκώς πόλεμοι, μάχες! Αυτό είναι φυσιολογικό. Έτσι η Δημιουργία ανακυκλώνει τις δομές της και εξελίσσεται συνεχώς. Το να μάχεσαι σημαίνει ότι προσπαθείς! Προσπαθείς να επιβίωσες, να βρεις λύσεις, να γίνεις καλύτερος. Έτσι εξελίσσεσαι. Ο θάνατος είναι μια πολύ φυσιολογική κατάσταση γιατί μέσω αυτού υπάρχει η γένεση, η μετάλλαξη και εν' κατακλείδι η εξέλιξη. Εδώ όμως δεν πρόκειται για τον θάνατο. Πρόκειται για κατι πολυ διαφορετικό. Το ονομάσαμε 'Κενό'. Δεν γνωρίζουμε ακόμα αν το σύμπαν μας γέννησε αυτή τη μορφή ή αν μας επιτέθηκε από κάποιο εξωτερικό σύμπαν. Δεν μπορέσαμε να ανακτήσουμε κάποιο είδος επικοινωνίας ώστε να μάθουμε κάτι από αυτό. Το μόνο που γνωρίζουμε είναι κινείτε ταυτόχρονα σε όλες τις διαστάσεις με την ταχύτητα της σκέψης και ότι στο πέρασμα του 'εξατμίζει' το οτιδήποτε. Όταν λέω 'εξατμίζει' εννοώ ότι το τρώει. Στην θέση του μένει! ...Δεν γνωρίζουμε!...

Όλες οι νοήμονες ενεργειακές υποστάσεις έχουμε ενωθεί για να αντιμετωπίσουμε αυτήν την απειλή η οποία λίγο απέχει από το να εξαφανίσει ολοκληρωτικά το σύμπαν μας'. Βρισκόμαστε σε ένα εναπομείναν τμήμα του, περιμένοντας το καθώς πλησιάζει, ‘τρώγοντας’ τον δρόμο του τα πάντα! Η ιδέα είναι η εξής: Οι Ισχυρότεροι από τους Ισορροπιστές θα ενωθούν μαζί με τους Αρχέγονους Αγγέλους σε μια μορφή! Στη συνέχεια θα καμπυλώσουν ένα τμήμα όλων των διαστάσεων σε μια χορδή μιας υπερδιάτασης. Μετά ολα αυτά θα ενωθούν σε ενα τελικό σχήμα, φτιάχνοντας έτσι μια ενεργειακή ιδιομορφία που θα εκραγεί. Έως ότου να συμβεί αυτό, Δαίμονες, Άγγελοι, άλλοι Ισορροπιστές θα προσπαθήσουν να κερδίσουν τον χρόνο που απαιτείται.

Πιστεύουμε ότι η έκρηξη που θα προκύψει από την σημειακή ιδιομορφία αυτής της υπέρ μορφής θα είναι τόσο ισχυρή που από μονή της θα μπορούσε να γεννήσει δυο ή και τρία σύμπαντα σαν το δικό μας! Θέλουμε να πιστεύουμε οτι αυτό θα λειτουργήσει...

 

* * * *

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΤΡΙΤΟ : "ΜΙΑ ΝΕΑ ΣΥΜΜΑΧΙΑ"

Τοποθεσία: Σύστημα 'Άλφα Ιριδανοί'.
Χρονολογία: 3450
Επίσημη χρονολογία: 1071.74:501  UDTS

"'Ποτέ μη λες ποτέ!... Ποτέ μη λες για πάντα!...' Ίσως βρισκόμαστε μπροστά στο τέλος ολόκληρου του σύμπαντος μας, όμως είμαστε εδώ ενωμένοι όλοι μαζί! Μια έννοια! Ένας νους! Το ίδιο το σύμπαν που έως τώρα μας ήθελε αντιμάχους τώρα μας επιβάλει την ολοκληρωτική συμμαχία! Δημιουργώντας έτσι το απόλυτο 'Όλον'...

Αυτό το εκπληκτικό μωσαϊκό που ξεδιπλώνετε μπροστά στα μάτια μου! Είναι δύσκολο να περιγράφει με λόγια. Τάγματα των Αγγέλων. Μια λευκή, σιέλ ενέργεια που πάλλεται απόλυτα αρμονικά και δημιουργεί μια ημιδιάφανη κινούμενη σιλουέτα από όπου ξεχειλίζει φως και εκλάμψεις γαλάζιας ακτινοβολίας. Στιγμές, στιγμές παίρνει το σχήμα μιας γυναίκας, άλλοτε πάλι ενός παιδιού... και μετά αυτό το ακαθόριστο κάθετο παλλόμενο φως!... Δίπλα ακριβώς οι Δαίμονες, απόγονοι των δημιουργών του κόσμου. Αποτελούμενοι κυρίως από αντι-υλη και καθαρή πρωταρχική ενέργεια μοιάζουν με άνδρες πολεμιστές έτοιμοι να ριχτούν στο πεδίο της μάχης! Μοβ, χρώματα που διακόπτονται από ανταύγειες του πιο φωτεινού κόκκινου τους δίνουν αυτή τη μοναδική ομορφιά. Γαλάζιες και χρυσές σκετομορφές και στοιχειακές οντότητες ολοκληρώνουν αυτήν την παλέτα.

Ονομάζομαι Ευπειθέας! Είμαι ένας από τους Ισορροπίστριες που θα ενωθούν για να δημιουργήσουμε τη 'Σημειακή ιδιομορφία'. Υφίσταμαι για δισεκατομμύρια χρόνια, όμως ίσως σε λίγο δεν θα υφίσταμαι πια. Τουλάχιστον με αυτήν την μορφή! Σε μια μάχη έξω από το βασίλειο του Άδη είχα αντιμετωπίσει έναν Αρχέγονο Άγγελο, δεν θα περιγράψω τώρα εκείνη την μάχη παρά θα πω πως σήμερα επτά Ισορροπιστές μεταξύ τους και εγώ και επτά Αρχέγονοι Άγγελοι θα γίνουμε ένα! Τρεις Αρχιερείς των δαιμόνων ήδη καμπυλώνουν τις δεκαεννέα διαστάσεις για να τις ενώσουν σε μια! ...Και μετά όλα αυτά σε ένα!... Δημιουργώντας την απολυτή 'Μια ύπαρξη' ένα σημείο άπειρης ενέργειας της ολότητας της οποίας η έκρηξη ελπίζουμε ότι θα εξαλείψει το 'Κενό'... Μαζί φυσικά και όλο τον σύμπαν μας!... Όμως θα μας δώσει μια νέα ευκαιρία!...»

Εκατομμύρια Άγγελοι και Δαίμονες χάνονταν πολεμώντας με το αδυσώπητο 'κινούμενο σκοτάδι', σαν μια φλόγα που την καταβρόχθιζε μια αόρατη δύνη, αφήνοντας πίσω της μονό για λίγο εκλάμψεις από πορφυρό, και γαλαζιόλευκο φως! Το 'Κενό' έχει επιβραδύνει, ωστόσο κινείτο προς το κέντρο του 'Αλφα Ιριδανοί' του τελευταίου υπαρκτού σημείου. Χιλιάδες Άγγελοι ενώνονται για να δημιουργήσουν ένα δόρυ φωτός. Ο δαίμονας Εωσφόρος το καρφώνει λυσσαλέα στο κέντρο του σκότους που βρίσκονταν εμπρός του. Όμως το δόρυ απλά χάνετε καθώς πιέζεται στην απόλυτη ανυπαρξία σα μια σταγόνα που αγγίζει τον ωκεανό!

Τοποθεσία: Άγνωστη.  (Πιθανών κοντά στο πρώην σύστημα 'Αλφα Ιριδανοί').
Χρονολογία: Άγνωστη.  (Άπειρη καμπυλότητα χωροχρόνου).

Δεν υπάρχει πια πάρα μονό μια σημειακή ιδιομορφία, ένα σημείο όσο το μέγεθος ενός καρυδιού με άπειρη ενέργεια, χώρο, χρόνο, βαρύτητα, υλη και αντι-ύλη! Ο χρόνος που κερδήθηκε ήταν αρκετός για να την δημιουργήσουν!...

Το 'Κενό' πλησιάζει σε αυτό που απέμεινε! ...και για πρώτη φορά σταματά!... Ένα ολόκληρο σύμπαν σε μια κουκκίδα άπειρης ύπαρξης και άπειρης ανυπαρξίας, μαζί! Δίπλα, δίπλα!... Η Σημειακή ιδιομορφία πρόκειται να εκραγεί κάτω από την πίεση της ύπαρξης της! Το 'Κενό' στέκεται ακριβός δίπλα της ακίνητο! ...Δεν αντιδρά!...

 

* * * *

Δισεκατομμύρια χρόνια μετά.
Πλανήτης: Γη.

Τοποθεσία: Μέση Ανατολή, κοντα στον Ευφράτη ποταμό.
Χρονολογία: 354 μΧ.

Ένας ψηλός άνδρας με κοντοκουρεμένο πυκνό μούσι, όχι πάνω από τριάντα χρόνων στέκεται στην μέση στη αγοράς της Ζεύγμα που σφύζει από ζωή! Έχει ανέβει επάνω σε έναν μικρό βράχο και καλεί τους περαστικούς να τον ακούσουν! Κάποιοι έχουν ήδη μαζευτεί τριγύρω του ψιθυρίζοντας καθώς δυσκολεύονται να καταλάβουν.

«ΑΔΕΡΦΙΑ ΜΟΥ! Πολίτες της Ζεύγμα!... Ο λόγος του Κυρίου είναι ο λόγος της ΑΛΗΘΕΙΑΣ και ο δρόμος προς την λύτρωση και την έξοδο από την αμαρτία!... ΜΟΝΟ όσοι πιστέψουν στον επουράνιο Πατέρα θα σωθούν και θα απολαμβάνουν αιωνία γαλήνη και ευημερία στον παράδεισο που έχει ήδη ετοιμάσει για αυτούς!... Oι υπόλοιποι θα ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ σε μια αιώνια κόλαση!...»

 

Στον καλό μου φίλο και συνοδοιπόρο Γρηγόρη.

Καούνης Γιώργος
2013

Σχόλια   

 
+1 #1 Yemeth 14-07-2013 22:34
Πολύ καλύτερο απ' την αρχική ιδέα!
Το απόλαυσα γραμμή προς γραμμή!
Παράθεση
 

Προσθήκη νέου σχολίου


Κωδικός ασφαλείας
Ανανέωση

JoomSpirit